Trouwambtenaar Patricia

NAAM

Patricia Hijdra-van Daal

FUNCTIE

Trouwambtenaar

EMAIL

patriciahijdravandaal@gmail.com

TELEFOONNUMMER

(+31) 6 41 42 43 01

Het perfecte Coronaproof huwelijk!

Bestaat dat?

Laten we eerlijk zijn: als je plannen had om in 2020 te trouwen  dan heb je  veel tegenslagen te verwerken gehad en veel concessies moeten doen. Grote kans zelfs dat je je bruiloft verplaatst hebt. Trouwen in Coronatijd is in ieder geval zeker niet wat je in je hoofd had…

Maar als je je er voor openstelt en gaat kijken naar wat er allemaal wel kan, dan gaat er een wereld voor je open. Wil je een groot feest geven dan kom je er niet onderuit om dat later te doen, maar je kunt er zeker voor zorgen dat je een hele bijzondere trouwdag hebt, ook met alle regels die er zijn.

Een mooi voorbeeld is dit huwelijk dat ik in september mocht sluiten. M & J trouwden bij Dudok in het Park. Dit is gevestigd in een rijksmonument uit 1750, aan de rand van Het Park midden in de stad. Vanuit Dudok heb je uitzocht op de Euromast. Het gebouw heeft een romantische sfeer en  heeft een enorme charisma. Een top locatie midden in Rotterdam dus.

In deze periode was de horeca wel open, maar je mocht maximaal 30 personen per ruimte ontvangen. Daar had dit bruidspaar een fantastische oplossing voor bedacht: Een sfeervolle aangeklede festivaltent in het Park, helemaal sfeervol ingericht met kleden op de grond, heaters, lampjes et cetera.

Het moet even een naar gevoel geweest zijn om de gasten te laten weten dat ze de ceremonie vanuit de tent moeste meemaken, maar ik denk dat bij het zien van deze noodoplossing veel van de gasten heel aangenaam verrast waren. Wat een plaatje….

En toen de ceremonie. Vanaf mijn plekje keek tussen de gasten in de zaal door, door het raam, zo de tent in. In de tent hing een groot scherm met livestream (waardoor er ook van huis uit mee gegluurd kon worden). Naast mij mocht het bruidspaar, na hun spetterende entree langs de tent en door de trouwzaal, genieten van hetzelfde uitzicht. Bij mijn vraag of iedereen binnen en buiten mij goed kon verstaan gingen de duimpjes in de tent omhoog. En toen voelde ik het… een glimlach van oor tot oor! Het is goed zo, iedereen is er bij en iedereen hoort er bij.

De ceremonie was relaxed, gezellig en er was live muziek. Toen het hoogtepunt van de ceremonie; het JA-woord en de kus! Je ziet de zenuwen van het bruidspaar afglijden. Een warm applaus in de trouwzaal, werd overstemd door luid gejoel in de feesttent gevolgd met hard gelach van beiden fronten. Een gevoel van warmte, liefde, vrolijkheid en saamhorigheid heeft de overhand. Wat mij betreft de perfecte mix voor een perfecte ceremonie.

Na de ceremonie voegde het bruidspaar en het clubje binnen zich bij het gezelschap buiten in en om de tent. De taart werd aangesneden, er werd geborreld, gekletst en gelachen. Alles met gepaste afstand, maar met een fantastische sfeer.

Op mijn weg naar huis ben ik nog even met mijn rolkoffertje om de tent heen gewandeld om deze fantastische sfeer op te snuiven. Het kan dus wel….

Foto: www.forlovewelive.nl