Trouwambtenaar Patricia

NAAM

Patricia Hijdra-van Daal

FUNCTIE

Trouwambtenaar

EMAIL

patriciahijdravandaal@gmail.com

TELEFOONNUMMER

(+31) 6 41 42 43 01

Trouwen in Corona tijd.

Is dat wel zo leuk? Zou je dat wel doen? Ik kan me voorstellen dat je in eerste instantie heel hard roept dat je daar met geen haar op je hoofd aan denkt, maar misschien denk je er wat anders over na het lezen van mijn blog. Ik ga je niet vertellen dat je juist nu moet trouwen. Zeker niet, maar er zijn mogelijkheden genoeg om ook nu van jouw (al lang geplande) trouwdag een hele bijzondere trouwdag te maken. Dat feestje komt later wel en houd je gewoon te goed.

Er zijn de afgelopen maanden behoorlijk wat veranderingen geweest in wat er wel of niet mocht en was daar een groot verschil in de mogelijkheden. Toch heb ik, ook wanneer de regels heel streng waren, mooie huwelijken mogen sluiten. Het was anders, kleiner en met heel veel concessies maar met heel erg creatieve oplossingen, en stuk voor stuk mooi, liefdevol, warm, bijzonder en memorabel!

Het mooie van deze periode is, dat de ceremonie ineens veel zwaarder weegt en in sommige gevallen zelfs het enige moment was dat een gezelschap samen mocht komen. Dus ligt daar dan de uitdaging om iets bijzonders te maken van wat er wel kan. Ik geef je hier wat voorbeelden van wat ik ben tegen gekomen afgelopen maanden. Wellicht zet het je aan het denken en krijg je zo inspiratie om jullie huwelijk dat je misschien al een jaar geleden gepland hebt met wat aanpassingen toch door te laten gaan en onvergetelijk mooi te maken.

Ideeen voor een huwelijk in coronatijd:

 • Verzorg een Livestream voor gasten in het buitenland en iedereen die er niet bij kan zijn.
 • Stuur flesjes prosecco of een compleet borrelpakket op naar de gasten waar je volgend jaar mee wilt feesten en laat ze nu onder het genot van een borrel meekijken met de livestream.
 • Organiseer een drive-thru receptie of een drive-in ceremonie met groot scherm en deel kleine taartjes uit.
 • Past niet iedereen in de trouwzaal? Zet buiten een mooie tent neer met een livestream (zie foto van www.forlovewelive.com bij Dudok in het Park Rotterdam)
 • Trouw buiten met eventueel als back-up een mooie tent.

En als je echt heel erg beperkt bent zoals nu:

 • Neem de tijd voor de first-look. Zorg hierbij voor een mooie locatie, decor én fotograaf die bij jullie past.
 • Zorg dat de ceremonie extra bijzonder is en steek daar wat meer energie in. Dat is misschien het enige moment dat je als groep bij elkaar mag zijn, dus geniet daar ook van.
 • De mensen bij je ceremonie zijn de mensen die het belangrijkste voor je zijn. Zet ze in het zonnetje of laat ze aan het woord. Zorg voor warmte en verbinding met de mensen die om je geven.
 • Misschien voel je je met een kleine groep dierbare juist op je gemak om een gelofte naar elkaar uit te spreken.
 • Neem lekker de tijd voor een uitgebreide fotoshoot om nooit te vergeten en haal alles uit de kast voor de styling hiervan.
 • Laat een kok komen die voor jullie thuis komt koken en een private dinner verzorgt. Laat je verwennen en in de watten leggen zodat deze dag extra bijzonder is.

Het belangrijkste van alles, zorg dat je vooral zelf heel erg geniet en er een fantastische herinnering van maakt. Daar heb je geen zaal vol met mensen voor nodig…. Maak er nu een mooie intieme dag vol liefde van en dat feestje komt later wel!